Stef Zweers

stef-zweers.nl

Modetijdschriften

2 min gelezen

Mode tijdschriften zijn de belangrijkste onderzoekers van de nieuwste trend op het gebied van mode. Zij zorgen ervoor dat iedere abbonnee precies weet wat er in de mode is en wat zij dus moeten dragen volgende week. Dit zorgt ervoor dat er steeds meer mensen een abbonnement aflsluiten op één van de vele modebladen die Nederland rijk is. Zo wist het grootste modeblad van Nederland afgelopen week bijvoorbeeld te melden dat de wollen pet weer helemaal terug zou komen, en ja hoor deze week zien we al steeds meer mannen en vrouwen in wollen petten lopen, zo volgen ze nietallen de trends, ze zetten ze ook. 

Invloed

Modetijdschriften volgen dus niet alleen de laatste trends ze zetten ze ook vaak. Doordat veel van deze tijdschrijften veel, gerenomeerde journalisten in dienst hebben, hebben deze bladen vaak ook zelf veel te melden. Zo zitten ze er vaak bovenop en weten ze ook goed aan te voelen wat de mensen leuk gaan vinden. Steek vaker zien we dan ook dat deze goed ingevoerde journalisten worden ingehuurd door modewinkels zodat zij alvast weten wat ze inmoeten kopen voor het volgende seizoen. De wollen pet is hier een goed voorbeeld van, zo wisten sommige winkels deze week al dat ze vast extra wollen petten moesten inkopen.

Soorten tijdschriften

Doordat de tijdschriften zo in trek zijn zien we ook dat er steeds meer verschillende soorten tijdschrijften verschijnen. Zo zien we steeds meer mannen tijdschriften maar ook voor allerlei niche groepen zien we steeds meer tijdschriften verschijnen, dit komt voornamelijk omdat de tijdschrijften zelf graag invloed zouden zien te krijgen maar ook omdat er veel animo is voor de bladen en er dus veel geld mee te verdienen valt. Al met al zijn de bladen dus in trek en verwachten we nog vele nieuwe te zien in de toekomst. We zijn dan ook benieuw of deze net zoveel invloed zullen verwerven of dat het enkel blijft bij een kleine oplage voor deze nieuwe tijdschriften.

Gerelateerd