Stef Zweers

stef-zweers.nl

Wat mag er niet ontbreken in Italiaanse kerstpakketten?

1 min gelezen
Italiaanse kerstpakketten

De Italiaanse keuken heeft veel harten veroverd. Het is dan ook een land dat bekend staat om heerlijke gerechten, van hapjes en drankjes tot volledige maaltijden. Het is dan ook niet vreemd dat Italiaanse kerstpakketten nog altijd heel erg populair zijn. Geef ze aan een collega, zakenrelatie, werknemer, vrienden of familie. Vrijwel iedereen kun je er blij mee maken.

Italiaanse kerstpakketten

Wat er in het pakket moet

Er zijn een aantal producten waar je aan moet denken bij het samenstellen van zo’n pakket. Allereerst staat Italië natuurlijk bekend om de beste pizza en pasta. Je kunt dus bijvoorbeeld een pakket samenstellen met recepten en ingrediënten erin zodat mensen zelf thuis aan de slag kunnen. Dat is gelijk een leuke manier om een kerstdiner op tafel te zetten.

Italiaanse kerstpakketten

Veel moeite

Vind je het niet zo leuk om de ontvanger van het cadeau meteen een taak op te leggen? Of weet je dat hij of zij het toch niet zo leuk vindt om te koken? Dan kies je toch voor lekkere producten waar ze direct van kunnen genieten! Een pakket met Italiaanse producten moet op z’n minst een worst en kaas bevatten. Mozzarella en gorgonzola zijn goede kazen uit dit bijzondere land maar ook pecorino doet het altijd goed. Je kunt daarnaast een pepperoni of truffelworst toevoegen. Zo heeft de ontvanger een vrijwel complete borrelplank in huis. Doe er nog wat toastjes of Italiaans brood bij met pesto en tapenade. Nu is je borrelplank helemaal af.