Stef Zweers

stef-zweers.nl

Het werk moet af

2 min gelezen
Bescherming

De moderne werkgever heeft zijn personeel noodgedwongen thuis moeten laten werken. Controleren of er wel voluit en de hele tijd gewerkt werd kon bijna niet meer. De enige manier die overbleef is achteraf te vragen; “Is het werk goed en op tijd af?”. De boer was het al gewend. Vaak werken onder bijzondere omstandigheden want de oogst moet van het land. Met de goede voorbereidingen en de juiste materialen is dat geen probleem. Tijdig de machines smeren en controleren voorkomt verrassingen. De boer weet dat vooral tijdens gebruik zijn machine stuk gaat. Op tijd de Ploegschaar vervangen zorgt ervoor dat het proces van ploegen, zaaien, maaien en oogsten geen vertraging oploopt. Nu het goede weer nog.

Goed overzicht

Vanuit de cabine van de tractor is het lastig om overzicht te hebben op de aanhangende machine of aanhanger. Terwijl dat zo belangrijk is om het werk goed te kunnen doen. Ook vanwege de veiligheid is het essentieel om goed uitzicht te hebben. Maar met de steeds groter wordende machines is dat lastig. Een oplossing is dan een draadloze achteruitrijcamera. Veilig en met goede kijk op het werk kan de bestuurder vanuit een comfortabele positie en lichaamshouding het werk doen. Passend in onze protocollen van veilig en verantwoord de werkzaamheden te kunnen doen. Slim voor jezelf of je personeel.

Koppeling als noodzakelijk onderdeel

De tractor is op het boerenerf en in de wegenbouw de grote alleskunner. Geen machine die hij niet vooruit kan helpen of aan de gang kan zetten. Mits de goede koppeling is gebruikt. Een goede aanhangwagenkoppeling tractor is er in verschillende varianten. De beste is de koppeling die het meest functioneel is en past bij het werk dat gedaan moet worden. Vervoert de aanhanger zware of minder zware spullen? Moet de trekker in een kleine of grote ruimte manoeuvreren? Sterk en veilig is vanzelfsprekend. Verschillende manieren waarmee een koppeling, handmatig of automatisch bediend moet worden is een keuze die voor de chauffeur het werk kan verlichten.